Sunday, October 15, 2017

Pembawakan Budak semasa Mengandung

Alhamdulillah.. 15Oktober tepat jam 6.30petang ,Muhammad Arif Furqan dilahirkan secara normal.Syukur kepada Allah, Baby yang dinantikan iaitu baby boy allah izinkan jua.Boleh baca dekat sini >> TANDA TANDA MENGANDUNG BABY LELAKI


Sepanjang tempoh kehamilan Furqan,alhamdulillah..amat mudah.Sehingga sering terlupa bahawa ina ni pregnant ke tidak.Kalo rasa waswas tu, ina p toilet dan menggosok gigi. Sebab nurse di klinik berpesan pada ina.. (jika masih ada rasa LOYA tekak,bermakna baby masih ada lagi..)Alkisahnya,9bulan kehamilan tanpa sebarang morningsickness.Ina lasak juga,aktif lakukan boxing tiap pagi..ehehehe.Ni, kalo sape macam macam dengan ina, siap dia!


furqan 3bulan


Furqan 1 Tahun


aktiviti sepanjang mengandung BABY BOY..Dibawah ni, semua ina buat sendiri dan jual.Ehehehe..But, sejak baby membesar dengan Bijak ni. Apapun tak boleh sudah... Sobbb.Sangat sedih.Jadinya, ina blogging secara sepenuh masa.

Pizza .jpg



Bun sosej .jpg

roti .jpg

roti pintalan kasih



Okay, sebenarnya dalam kepala Ina ni dah tingtong.No idea untuk menulis.Tapi korang boleh la baca kisah kisah sepanjang kehamilan ina disini ya


Trimester 1 > Kehamilan Kali ke 3

Pengalaman dan TANDA TANDA mengandung BABY BOY

9 comments:

  1. lain orang lain pulak masa mengandung kan..
    CR tak kahwin lagi n tak tahu la mcam mana kalau mengandung nti.hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah, semuanya selamat :)

    wow, sedapnya tngk gbr makanan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. najah boleh cuba buat..ade resepi kak dah bg

      Delete
    2. baik akak! hehehe. memang teringin nak cuba buat :)

      Delete
  3. wow ina siap main boxing lgi... mmg lasak la...

    ReplyDelete
  4. Sedapnye tengok roti tu. Saya dulu morning sickness masa bulan puasa. Fuuhh...lembik badan.

    ReplyDelete