Friday, June 22, 2018

Tampil Cantik Dengan Alha Alfa Royal Propolis Foundation

Ada tak kat sini jenis yang suka mencuba pelbagai foundation? Seperti  Ina sendiri,ina suka mencuba pelbagai foundation.Dari pelbagai jenis.Ada yang terdiri jenis cecair dan juga krim.Banyak juga lah,duit berhabis sebelum betul-betul jumpa yang serasi dengan kulit kombinasi ina ni.



Baca artikel : Kenapa Mekap Saya Bercapuk? 





pengguna Alha Alfa Royal Propolis



Alhamdulillah,akhirnya.Barulah Ina berani mencuba Foundation dari  Alha Alfa
iaitu satu satunya foundation yang menggunakan bahan tambahan seperti 
Royal Propolis iaitu dari air liur lebah.Mesti sudah ramai yang tahu kan? akan kelebihan propolis.



Pengalaman menggunakan Alha Alfa Royal Propolis Foundation



Pertama kali guna,dan memang takde kat mana mana foundation.Bila di sapu dan di dap dap pada muka.Ya allah, begitu kemas sekali foundation ni hasilnya.Iyalah,terasa seolah olah bulu roma tu semua tertutup haa.Ermmm,baru perasan Ina selama ni bulu roma terbuka..huhuhuhu. Okay..itu baru satu!


Dan lagi satu,foundation ni sangat best di pakai.Mana tidaknya, kulit ina juga tidak berminyak jadinya.Jika tidak,sebelum ni..berpeluh jer..foundation dah hilang..

Foundation kekal di muka walau berjam lamanya.Ehehehe.. lagi lahh,sayang Ina kat Alha Alfa foundation ni tau.Kulit pula,semakin flawless.Sesuai dengan Ina.. 



Alha Alfa Royal Propolis Foundation mempunyai 3 Pilihan Warna



Kebiasannya,memang agak payah foundation nak masuk betul dengan kulit Ina yang sawo matang ni. Tapi tidak dengan Alha Alfa ni,ketara berbeza.Kulit takkan jadi kelabu.. huhuhu. Walaupun ina menggunakan Kod Fervi iaitu kod pilihan nombor 2.Sebenarnya,foundation ni mempunyai 3 pilihan warna iaitu Auri(Light), Fervi (Medium) dan Mori (Dark).



Alha Alfa Royal Propolis Foundation




Kelebihan Alha Alfa Royal Propolis Foundation 


  • Full Coverage!
  • Menjadikan kulit muka flawless sekelip mata!
  • Menjadikan kulit muka ‘glowing’ tanpa dipinta
  • ”Jalan mudah”untuk makeup dengan cepat!
  • Tidak berminyak
  • Tahan selama 12 jam !
  • Tidak bercapuk
  • Tidak merekah
  • Senang di pakai
  • Menutup parut jerawat,jeragat serta tanda lahir
  • Memutihkan kulit muka dengan kandungan Vitamin C
  • Menutup lingkaran hitam bawah mata
  • Merawat jerawat,jeragat dan lingkaran gelap bawah mata
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Mudah dicuci
  • Boleh dibawa solat
  • Melembapkan kulit wajah
  • Merawat kulit kusam
  • Senang di pakai
  • Kualiti Antarabangsa pada harga mampu milik !
  • Satu botol tahan 2 bulan bergantung kekerapan penggunaan

Sumber : Dunia Farisya 


Okay,sekarang Ina dah tak perlu pening lagi untuk memilih Foundation.Dan memang akan setia dengan Alha Alfa Royal Propolis pula.Harga tak mahal pun,standard harga yang ada di watson dan guardian. 


Harga Sebotol : RM 49.90 sahaja.  


Berbaloi lah sangat dengan kelebihan yang banyak macam ni haa.. cantik dan merawat kulit juga.



Boleh beli secara online di page fACEBOOK : Alha Alfa 

No comments:

Post a Comment