Friday, July 6, 2018

Block Iklan CPC Rendah Dan Dapatkan Iklan CPC Tinggi

Hai,seperti dijanjikan.Hari ini..,baru ina mempunyai kesempatan masa untuk entri kali ini.Mungkin ada yang sedang mencari tips bagi naikkan earning di Google Adsense kan? Ina sebenarnya pun masih baru dalam Google Adsense ini,tetapi nak juga berkongsi tips apa yang ina setting di akaun Google Adsense dan telah pun menunjukkan hasil.


Baca artikel lain :

RPM page mencanak naik


Earning adsense




Gambar di atas tu..ialah earning yang diperolehi semalam.Walaupun tidaklah banyak,tetapi bolehlah menjadi pembakar semangat ina ni haa.Ehehehe.. Sebab..dulu-dulu..,memang agak payah nak dapatkan walaupun amaun $0.64. Kita nak dapatkan klik tu yang agak payah jika tidak tahu teknik yang betul. 



Cara untuk Perolehi Iklan CPC (Cost Per Click) Tinggi Di Google Adsense 



Rasanya..,semua sudah tahu akan tips ini.Tetapi bagi korang yang tak tahu.Bolehlah mencuba seperti di bawah ini yer.


1. BLOK IKLAN 






a. Log in ke akaun adsense korang dan terus klik ke 'Allow and block ads' dan seterusnya klik juga 'All my sites' 

b. Klik 'General Categories' dan lihat di bahagian 'ad Impression' perhatikan jika nilai peratusan tinggi,iklan tersebut jangan di block ya.Nanti..korang yang rugi.


caranya : korang alihkan butang di sebelah kiri samada blocked (simbol merah berpalang) atau simbol right bagi membenarkan iklan tersebut terpapar.


Bagaimana ingin tahu NILAI CPC (COST PER CLICK ) di Google Adsense Tinggi?


Download Software KEYWORD SPY


Korang boleh terus pergi ke laman website : www.keywordspy.com . Laman web ini membantu korang untuk detect nilai CPC iklan di Google Adsense.Dan kegunaan untuk SEO.Nak hasilkan tajuk entri berkualiti pun,ina rasa boleh juga gunakan website ini.


Keywordspy

Okay,berbalik kepada tadi.Sekarang kita dah tau cara pertama untuk block iklan yang mungkin CPC sangat rendah  atau mungkin yang tidak berbayar.


Di website keywordspy ini, korang klik butang 'keywords' dan copy dari Google Adsense tadi iaitu di ad Impressions yang bertulisan biru tadi ke laman "Keywordspy.com" dan klik butang "SEARCH"


contoh : Ina copy 'Computers and Consumer Eletronics' dan paste ke Software "Keywordspy"


Google Adsense





Software Keyword


Nampak tak? Selepas sudah copy paste dari Google adsense tadi ke software ini.Kita terus dapat mengetahui nilai CPC bagi "computers" adalah nilainya $1.73 bagi satu click. Okay..jadi,iklan dengan nilai tinggi sebegini jangan BLOCK ya.. 


Okaylah..sampai di sini sahaja tutorial Block Iklan yang mempunyai CPC Rendah dan Dapatkan Iklan yang mempunyai nilai CPC Tinggi.Harap korang tak pening yer.. ehehee.Ina pun,masih belajar lagi ni.Tehehehe


Korang boleh juga cuba tips ini (boost earning) : Pasang akaun Adsense di Lebih dari satu blog

2 comments:

  1. rasa macam dah buat dulu, tapi kejap tinggi cpc kejap rendah hii.. dia memang kena selalu cek ke nak block cpc rendah ni ..x faham akak. ingat sekali buat dah ok la

    ReplyDelete