Tuesday, August 7, 2018

Petal Velvet Powder - Althea



Cantik tak? Ni barangan Make Up yang ina beli di  website Althea . Khas didatangkan dari Korea.Eheheeh.. Best tauu.


Antara barangan make Up yang ini sempat grab tak banyak pun.Beli yang mana penting sahaja.Macam dalam gambar kat atas ni lah.Terdiri daripada Concealer Duo,Lip Tint,Fix Mist Oil Control dan Petal Powder.


Jom tengok secara lebih dekat lagi.. kasi zoom yea.





Petal Velvet Powder



Pertama kali beli,last guna bedak tabur masa zaman remaja jer tau.Sebab rasa tak sesuai.Tetapi kali ini,buat pertama kali dalam sejarah ina.Kebiasaannya,ina hanya gunakan Foundation sahaja dan takde guna langsung bedak.Tapi kali ni,Ina berani mencuba.Iyalah kan? Produk dari Korea,mesti hasilnya pun berbaloi.Seiring dengan kualiti..haa,gituuu.

Okay,Petal Velvet Powder ni kan.Memang sedap di apply ke muka.Walaupun muka ina jenis kombinasi.Iaitu sentiasa berminyak selepas mengenakan pelbagai jenis foundation sekalipun.Tetapi ni...,beza sangat.Selepas dap dap pada muka Petal Velvet Powder ni..,muka jadi lembab.Lembut dan tidak berminyak.Sangat berkesan! Dap sedikit sahaja pada muka untuk kesan solekan terakhir.

Harga seunit Petal Velvet Powder adalah RM 16.00 



BAHAN


Ekstrak biji Althea - kaya dengan antioksidan, melindungi kulit dari luar negeri dan memastikan ia tetap baik dan terhidrat.

Polyphenols - Memelihara kulit yang dilindungi dari sinar UV

Saponarin - Memulihkan sel yang rosak dan mengembalikan keanjalan kepada kulit yang menua



Okay.. ina paling rekomen untuk produk-produk dari website althea ni.Kat website ini juga turut menjual skincare selain barangan Make Up dan penjagaan badan serta rambut wanita.


Tips shopping di Althea : Korang boleh baca terlebih dahulu segala komen pengguna yang memberikan feedback di setiap item.Happy shopping!!


Lawati website : https://my.althea.kr/
Facebook : https://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram :https://www.instagram.com/altheakorea/




No comments:

Post a Comment